ua en ru

ГПУ оголосила про підозру екс-голові одеської міліції з-за подій 2 травня

ГПУ оголосила про підозру екс-голові одеської міліції з-за подій 2 травня Фото: Петро Луцюк

Генпрокуратура звинувачує колишнього главу міліції Одеської області у службовій недбалості

Генеральна прокуратура України (ГПУ) повідомила про підозру колишнього керівника ГУ МВС України в Одеській області Петру Луцюку у службовій недбалості під час подій 2 травня 2014 р. Про це йдеться в повідомленні прес-служби ГПУ.

"За результатами досудового розслідування колишньому керівнику ГУ МВС України в Одеській області 30 квітня 2015 року повідомлено про підозру у вчиненні службової недбалості", - йдеться в повідомленні.

ГПУ здійснює досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом неналежного виконання службових обов'язків службовими особами ГУ МВС України в Одеській області, які не забезпечили охорону громадського порядку 2 травня 2014 р. у місті Одеса, що призвело до трагічних наслідків.

ГПУ встановила, що керівництво органів внутрішніх справ не забезпечило 2 травня 2014 р. належної охорони громадського порядку, що призвело до зіткнення колони людей, які брали участь у марші "За єдність", з організованою групою осіб, які намагалися перешкодити проведенню цього маршу в районі вулиці Грецькій в р. Одеса.

В результаті зіткнень почалися масові заворушення, набули істотного поширення на Куликовому полі біля Будинку профспілок і на деякий час повністю вийшли з-під контролю органів внутрішніх справ.

Відзначимо, в районі Грецькій площі отримав вогнепальні поранення 18 осіб, з яких 6 померло. Під час пожежі в Будинку профспілок загинуло 42 людини, з яких 10 отримали тілесні ушкодження в результаті падіння, намагаючись врятуватися від пожежі і 32 - загинули в результаті отруєння чадним газом і продуктами горіння. Всього під час масових заворушень понад 250 людей отримали тілесні ушкодження.

Відзначимо, що за вчинення службових злочинів під час цих подіях до відповідальності притягнутий колишній заступник начальника ГУ МВС України в Одеській області Дмитро Фучеджі, який в даний час знаходиться в розшуку.

Нагадаємо, 3 травня 2014 р. міністр внутрішніх справ Арсен Аваков звільнив начальника ГУ МВС в Одеській області Петра Луцюка з-за подій в Одесі.