ua en ru

ГПУ оголосила про підозру двом чиновникам "Укрзалізниці"

ГПУ оголосила про підозру двом чиновникам "Укрзалізниці" Фото: прокуратура (screenshot(google-maps)

Чиновників УЗ підозрюють у службовому підробленні

Генеральна прокуратура України (ГПУ) оголосила про підозру двом чиновникам "Укрзалізниці". Про це йдеться у повідомленні прес-служби ГПУ.

Як зазначається, співробітники прокуратури 22 листопада 2017 року провели обшуки у приміщеннях "Укрзалізниці" та її структурних підрозділах.

"За результатами дослідження вилучених під час проведення обшуків документів оголошено підозри за ч. 2 ст. 366 (службове підроблення) КК України двом керівникам Департаменту приміських пасажирських перевезень ПАТ "Укрзалізниця" щодо протиправної видачі ними у 2016 році без проведення належного дослідження матеріально-технічної та кваліфікаційної бази атестату Приватного акціонерного товариства "Дніпропетровський тепловозоремонтний завод", до якого внесено завідомо неправдиві відомості щодо спроможності цього підприємства виконувати ремонти двигунів дизель-поїздів, які використовуються у низці регіонів України для забезпечення приміських перевезень", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, "Дніпропетровський тепловозоремонтний завод" використовуючи зазначений атестат перерахував на рахунки одного із фіктивних товариств понад 68 млн гривень під приводом виконання ремонту двигунів дизель-поїздів на замовлення УЗ.

Так, керівництву заводу було оголошено підозри за ч. 5 ст. 191 КК України, і згідно з рішенням правління УЗ звільнено із займаних посад. Особі, яка значилася директором та засновником вказаного ТОВ, оголошено про підозру у фіктивному підприємництві.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що міністр інфраструктури України Володимир Омелян заявив про поганий стан "Укрзалізниці".