ua en ru

ГПУ оголосила підозру російському офіцеру за наказ на обстріл Авдіївки

ГПУ оголосила підозру російському офіцеру за наказ на обстріл Авдіївки Фото: ГПУ (РБК-Україна)

Чинному генералу армії РФ оголошено підозру у скоєнні особливо тяжких злочинів

Генеральна прокуратура України (ГПУ) оголосила підозру офіцеру Російської Федерації (РФ) за наказ на обстріл Авдіївки Донецької області в лютому 2017 року. Про це повідомляє прес-служба ГПУ.

"Управлінням з розслідування злочинів, вчинених на тимчасово окупованих територіях, ГПУ в ході досудового розслідування справи за фактами порушення з боку ВС РФ, а також підлеглих їм незаконних збройних формувань, виявлено незаперечні факти присутності і участі військовослужбовців ЗС РФ у збройному конфлікті на тимчасово окупованих територіях Донецької і Луганської областей", - йдеться в повідомленні

Згідно з інформацією прес-служби, одному з високопоставлених службовців ЗС РФ, чинному генералу російської армії оголошено підозру у скоєнні особливо тяжких злочинів, передбачених ч. ч. 2, 3 ст. 258, ч. 2 ст. 437, ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України.

Так, йому інкримінується вчинення терористичного акту, що призвів до загибелі людей, ведення агресивної війни, порушення законів та звичаїв війни, поєднане з умисними вбивствами людей.

Зокрема, в ході досудового розслідування встановлено, що вищезгаданий генерал, будучи на керівній посаді "Міністерства оборони ДНР", 1 лютого 2017 року віддав наказ про артилерійському обстрілі міста Авдіївка, в результаті чого загинули 2 військовослужбовців ЗСУ та 1 цивільна особа, 12 військовослужбовців ЗСУ та цивільних 3 особи отримали поранення

Крім того, в результаті обстрілу зруйновано 56 об'єктів цивільної інфраструктури міста. Так, за вчинення цих злочинів передбачений максимальний термін покарання у вигляді довічного позбавлення волі.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Головна військова прокуратура Генеральної прокуратури України завершила спеціальне досудове розслідування у кримінальній справі стосовно одного з командирів "самооборони Криму", офіцера Чорноморського флоту РФ Володимира Карпушенко.