ua en ru

ГПУ оголосила 3 посадовим особам Нацполіції підозри у справі про стрілянину в Княжичах

ГПУ оголосила 3 посадовим особам Нацполіції підозри у справі про стрілянину в Княжичах Фото: Генпрокуратура (РБК-Україна)

Поліцейських підозрюють у перевищенні влади та умисному вбивстві

Генеральна прокуратура України у справі про стрілянину в Княжичах під Києвом оголосила підозри трьох посадовим особам Національної поліції. Про це йдеться в повідомленні Генпрокуратури.

Повідомляється, що посадовим особам поліції повідомили про підозру у перевищенні влади, умисному вбивстві двох і більше осіб способом, небезпечним для життя багатьох осіб, Крім того, їх підозрюють у замаху на умисне вбивство. За даними слідства, саме вони організували та забезпечили застосування зброї в Княжичах.

Зазначимо, перестрілка в Княжичах між правоохоронцями сталася 4 грудня 2016 року. В результаті інциденту загинули чотири співробітника поліції.

Нагадаємо, раніше генеральний прокурор України Юрій Луценко заявляв, що керівників операції в Княжичах звинуватять у тяжких злочинах. Він також підкреслив, що до відповідальності притягнуть не тільки працівників поліції охорони, але і керівництво поліцейської розвідки.