ua en ru

ГПУ обвинувачує кримського військового у державній зраді

ГПУ обвинувачує кримського військового у державній зраді Фото: ГПУ

Військовий був завербований ГРУ РФ

Генеральною прокуратурою України (ГПУ) затверджено та направлено до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні за матеріалами спеціального досудового розслідування стосовно колишнього заступника командира - начальника тилу об'єднаного вузлу зв'язку внутрішніх військ Міністерства внутрішніх справ України за ч. 1 ст. 111 КК України (державна зрада). Про це повідомляє прес-служба ГПУ.

Вказаний військовослужбовець обвинувачується в тому, що у березні 2014 року, перебуваючи на території Автономної Республіки Крим в м. Сімферополі, був завербований співробітником Головного розвідувального управління Генерального штабу Збройних сил Російської Федерації і отримав завдання на збір та передачу останнім інформації з обмеженим доступом щодо дислокації та діяльності внутрішніх військ МВС України.

Зазначається, що він здійснив збирання з метою передачі представнику Головного розвідувального управління Генерального штабу Збройних сил Російської Федерації, відомостей, які становлять державну таємницю щодо засобів і схем зв'язку та спецзв'язку Внутрішніх військ Міністерства внутрішніх справ України, але 12 квітня 2014 року під час спроби виїхати до АРК був викритий у м. Києві співробітниками СБУ.

Повідомляється, що обвинуваченого оголошено у розшук.

Нагадаємо, військова прокуратура Київського гарнізону Центрального регіону України розпочала кримінальне провадження щодо колишнього заступника начальника Кримського територіального командування внутрішніх військ Міністерства внутрішніх справ України полковника Степана Гайдаржийського.