ua en ru

У ГПУ звинуватили захист Януковича у затягуванні судового процесу

У ГПУ звинуватили захист Януковича у затягуванні судового процесу Фото: Віктор Янукович (news-cloud.net)

У ГПУ зазначили, що захист Януковича хоче уникнути дослідження доказів

Прокурор Головної військової прокуратури Генеральної прокуратури України (ГПУ) Руслан Кравченко звинуватив захист колишнього президента України Віктора Януковича в затягуванні та зриві судового процесу в справі про державну зраду, передає прес-служба ГПУ на своїй сторінці в Facebook.

У Генпрокуратурі заявили, що сторона захисту хоче уникнути дослідження доказів.

"Ми вважаємо і сподіваємось, що центр правової допомоги надасть кваліфікованого захисника, який зможе здійснювати свої повноваження відповідно до законодавства України та захищати свого підзахисного", - сказав Кравченко.

РУСЛАН КРАВЧЕНКО: СТОРОНА ЗАХИСТУ ЗРОБИЛА ВСЕ, ЩОБ ЗІРВАТИ СУДОВИЙ ПРОЦЕС У середу, 25 жовтня 2017 року, відбулося черг...

Опубліковано Генеральна прокуратура України 25 жовтня 2017 р.

Нагадаємо, 25 жовтня Оболонський районний суд Києва ухвалив рішення щодо зміни адвоката Януковича.

"Суд вважає необхідним реалізацію права підзахисного на кваліфікаційний захист. На підставі викладеного, суд ухвалив змінити захисника Максима Гераська іншим адвокатом. Доручаємо невідкладно призначити нового адвоката", - сказав суддя Владислав Дев'ятко.

Суддя зазначив, що зміна адвоката відбудеться внаслідок невиконання ним свої обов’язків.

"Відмова захисника від здійснення захисту є неприйнятною. Однак захисник неодноразово посилався на неможливість спілкування з підзахисним та на неможливість вивчення матеріалів справи. Станом на 25 жовтня Герасько продовжив заперечувати здійснення захисту. Захисник проявив крайню непрофесійність", - додав Дев’ятко.

Суд вирішив перенести судове засідання у справі про держзраду Януковича на 26 жовтня.