ua en ru

У ГПУ звинуватили Печерський суд у саботажі по справі Курченка

У ГПУ звинуватили Печерський суд у саботажі по справі Курченка Фото: Євгеній Єнін

Перше клопотання про застосування заочної процедури стосовно Курченка було подано рік тому

Заступник генерального прокурора України Євген Єнін заявив про те, що Печерський районний суд вчиняє саботаж щодо отримання дозволу на заочне засудження Сергія Курченка. Про це Євген Єнін повідомив в ефірі "5 каналу".

"Найбільш болючим, безумовно, на сьогоднішній день є отримання дозволу на заочне засудження Курченка. Фактично ми стикнулись з відвертим саботажем українських судів. Оскільки перше клопотання про застосування заочної процедури стосовно нього було подано рівно рік тому. Наші судді максимально намагаються, по суті, затягнути прийняття процесуальних рішень. Весь час ми спостерігаємо перенесення дат судових засідань. Це Печерський суд", - розказав Єнін.

Він відзначив, що через саботаж Печерського суду можуть відкрити кримінальні справи.

"Ми дуже уважно наразі аналізуємо дії кожного з зазначених судів і не можу виключати таке,що правоохоронними органами України буде порушено кримінальне провадження за статтею 256 КПК України, яка передбачає кримінальну відповідальність за сприяння злочинній організації".

Нагадаємо, раніше у ГПУ пояснили, чому Януковича немає в базах даних Інтерполу. Єнін зазначив, що у відомстві не передбачений пошук каналами Інтерполу екс-високопосадовців та осіб, причетних до насильницьких злочинів, вчинених під час революцій.