ua en ru

ГПУ опублікувала відповідь на запит NYT про розслідування відносно Манафорта

ГПУ опублікувала відповідь на запит NYT про розслідування відносно Манафорта Фото: Пол Манафорт (youtube.com/NBC News)

У відповіді на запит ГПУ стверджує, що розслідування проти Манафорта триває

Генеральна прокуратура України (ГПУ) після публікації The New York Times про припинення розслідування щодо політтехнолога Пола Манафорта оприлюднила копію відповіді на запит американського видання. Копії документа опубліковані на сторінці ГПУ в Facebook.

Зазначимо, у відповіді на запит The New York Times йдеться про стан розслідування кримінальних проваджень, пов'язані з Полом Манафортом, крім відомостей, які відносяться до таємниці слідства і можуть бути розголошені лише з письмового дозволу слідчого або прокурора. У відповіді, зокрема, зазначено, що у справах щодо Манафорта триває досудове слідство.

У зв’язку із публікацією американського видання «The New York Times» щодо розслідування правоохоронним органами США...

Опубліковано Генеральна прокуратура України 4 травня 2018 р.

Нагадаємо, раніше NYT опублікувало матеріал, у якому стверджує, що в квітні чотири справи, в яких фігурує Манафорт, були фактично заморожені генеральним прокурором України Юрієм Луценком.

У той же час начальник Департаменту спеціальних розслідувань ГПУ Сергій Горбатюк підтвердив, що розслідування у справі Манафорта не проводиться з 20 листопада 2017 року, оскільки Генеральна прокуратура не вирішила, кому його доручити. За його словами, взимку справи щодо Манафорта передавалися від прокуратури до Національного антикорупційного бюро і назад.