ua en ru

У ГПУ обіцяють надати оцінку діям усіх чиновників, причетних до жертв під Іловайськом

У ГПУ обіцяють надати оцінку діям усіх чиновників, причетних до жертв під Іловайськом Фото: Анатолій Матіос

Оцінка буде дана діям, які дуже сильно критикувалися суспільством

У Генеральній прокуратурі України (ГПУ) обіцяють надати оцінку діям усіх чиновників, причетних до жертв під Іловайськом. Про це в п'ятницю, 14 серпня, в Києві в ході брифінгу повідомив заступник Генерального прокурора України, головний військовий прокурор Анатолій Матіос, передає кореспондент РБК-Україна.

"Відображені дії, які регламентуються нормативними чинними документами Збройних Сил, які причетні до цієї ситуації і до виходу з Іловайську - начальник оперативного штабу АТО - оцінка обов'язково буде надана, начальник Генерального штабу Муженко, начальник оперативного штабу, начальник штабу УШУ АТО генерал Назаров, начальник сектора "Б" лейтенант Хомчак, також оцінка буде дана діям, які дуже сильно критикувалися суспільством, але не знайшли свого підтвердження в матеріалах кримінального провадження, у висновках експертиз начальнику сектору " Д" Литвину. Оцінка процесуальна, тобто відповідності чи наявності складу злочину, який передбачений кодексом, буде дана пізніше, оскільки потрібно опрацювати висновки експертизи, які мають уже неробочий характер, а основний і фактично відобразити причинно-наслідковий зв'язок між діями чи бездіяльністю, порушенням застарілих чи інших доктрин, статутів і наслідками, які наступили",- розповів Матіос.

Нагадаємо, раніше повідомлялося,що слідству потрібно ще декілька місяців для встановлення винних в подіях під Іловайськом.