ua en ru

ГПУ обіцяє звільнення з-під арешту учасників протесту в Києві

Генеральна прокуратура обіцяє, що для заарештованих учасників протесту на вулиці Грушевського в Києві буде пом'якшено міру запобіжного заходу у випадку, якщо радикально налаштовані особи припинять насильницькі дії, підпали, погроми, опір правоохоронним органам і звільнять вулицю Грушевського.

Генеральна прокуратура обіцяє, що для заарештованих учасників протесту на вулиці Грушевського в Києві буде пом'якшено міру запобіжного заходу у випадку, якщо радикально налаштовані особи припинять насильницькі дії, підпали, погроми, опір правоохоронним органам і звільнять вулицю Грушевського. Про це йдеться в повідомленні прес-служби ГПУ.

«У разі, якщо радикально налаштовані особи припинять насильницькі дії, підпали, погроми, опір правоохоронним органам і звільнять вулицю Грушевського, органи прокуратури будуть клопотати перед судами про зміну запобіжного заходу на більш м'який для вже заарештованих осіб, і про міру запобіжного заходу, не пов'язану з арештом для тих, кому її ще не обрано», - наголошується у повідомленні.

На думку ГПУ, ситуація, що склалася в Києві, потребує мирного рішення. Продовження ескалації конфлікту може спричинити нову хвилю протистоянь і поставити під загрозу життя і спокій киян.

Як зазначає ГПУ, правоохоронні органи за участь та організацію масових заворушень на вулиці Грушевського затримали 71 людину, з них - суд обрав запобіжний захід у вигляді утримання під вартою 36 особам. Розгляд інших судових справ призначено на найближчі дні, а сотні людей перебувають у розшуку.

«Чим довше триває протистояння, тим більше правопорушень здійснюється, тим більше кримінальних проваджень реєструється в Єдиному реєстрі досудових розслідувань, тим більше людей потрапляють в слідчі ізолятори за грубе порушення законів», - зазначає ГПУ.

Нагадаємо, за даними міліції, станом на вечір 23 січня було затримано 103 учасника акції протесту в Києві.