ua en ru

У ГПУ знайшли порушення при звільненні Гордієнко Кабміном, - нардеп

У ГПУ знайшли порушення при звільненні Гордієнко Кабміном, - нардеп Фото: Микола Гордієнко

Порушення були за двома статтями

У Генеральній прокуратурі України (ГПУ) знайшли порушення при звільненні колишнього голови Державної фінансової інспекції України Миколи Гордієнка Кабінетом міністрів. Про це повідомив народний депутат України Борислав Береза у Facebook.

"Представник Генпрокуратури заявив, що звільнення голови Держфінінспекції Миколи Гордієнка - це порушення закону з боку Кабміну. Порушення були за двома статтями. У нашої робочої групи виникло питання, якщо ось так легко, з порушенням, звільняють голову ДФІ те, що ж буде з звичайним ревізором або фінінспектором, який знайде фінансові порушення? Одноголосно прийнято рішення звернутися до Кабміну з вимогою прокоментувати їх дії, відновити Гордієнко на займаній посаді, а до Генпрокуратури звернулися з вимогою проконтролювати дотримання законності", - заявив він.

Нагадаємо, раніше ГПУ відмовила в охороні екс-главі ДФІ Гордієнко.

Представитель Генпрокуратуры заявил, что увольнение главы Госфининспекции Николая Гордиенко - это нарушение закона со ст...

Posted by Borislav Bereza on 30 квітня 2015 р.

Зазначимо, 11 березня Гордієнко був відсторонений від своєї посади у зв'язку з розслідуванням усередині відомства, після чого він звинуватив у корупції Кабінет міністрів Арсенія Яценюка. 4 квітня Кабмін звільнив Гордієнка з посади голови Держфінінспекції.

Пізніше в ГПУ повідомили, що за заявою Гордієнко порушено 12 кримінальних справ.