ua en ru

ГПУ направила в суд обвинувачення проти колишнього військового прокурора за отримання хабара

ГПУ направила в суд обвинувачення проти колишнього військового прокурора за отримання хабара

Генеральна прокуратура України направила в суд обвинувачення проти колишнього військового прокурора за фактом отримання хабара. Про це повідомляє прес-служба ГПУ.

"Управлінням з розслідування особливо важливих справ Головного слідчого управління Генеральної прокуратури України завершено досудове розслідування та направлено до суду обвинувальний акт за підозрою колишнього військового прокурора одного з гарнізонів Центрального регіону України у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди посадовою особою) КК України", - йдеться в повідомленні.

Встановлено, що прокурор і його пособник - офіцер військової служби, у другій половині вересня поточного року вимагали та отримали неправомірну вигоду в сумі 3 тис. дол. за вирішення питання про непритягнення особи до кримінальної відповідальності та повернення йому вилученого раніше в рамках кримінального провадження транспортного засобу.У прокуратурі зазначили, що зазначену особу звільнено з займаної посади.

За вчинення вказаного кримінального злочину КК України передбачена відповідальність у вигляді позбавлення волі до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та конфіскацією майна.

Нагадаємо, 22 грудня ГПУ повідомила про підозру двом суддям за отримання ними хабара в сумі більш як 40 тис. дол.