ua en ru

Генпрокуратура направила до суду обвинувальний акт стосовно співробітника СБУ

Генпрокуратура направила до суду обвинувальний акт стосовно співробітника СБУ Фото: ГПУ (РБК-Україна)

Співробітник СБУ підозрюється в незаконному зборі службової інформації

Генеральна прокуратура України (ГПУ) направила до суду обвинувальний акт стосовно співробітника Служба безпеки України (СБУ). Про це повідомила прес-служба ГПУ.

"Генеральною прокуратурою України затверджено та направлено до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні, що розслідувалось Головним слідчим управлінням Служби безпеки України, стосовно співробітника СБУ, який у процесі виконання контррозвідувальної та оперативно-розшукової діяльності у сфері оборони України здійснював збирання службової інформації. Крім того, указана особа умисно внесла до офіційних документів завідомо неправдиві відомості, тобто скоїла службове підроблення", - говориться в повідомленні.

Його дії кваліфікують за ч. 1 ст. 366 (службове підроблення), ч. 2 ст. 163 (порушення таємниці листування, телефонних розмов, телеграфної чи іншої кореспонденції, що передаються засобами зв'язку або через комп'ютер), ч. 3 ст. 362 (несанкціоновані дії з інформацією, яка оброблюється в електронно-обчислювальних машинах (комп'ютерах), автоматизованих системах, комп'ютерних мережах або зберігається на носіях такої інформації, вчинені особою, яка має право доступу до неї), ч. 3 та 4 ст. 358 (підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, раніше ГПУ завершила досудове розслідування стосовно затриманого на хабарі у 270 тис. гривень інспектора Головного управління Державної фіскальної служби України в Києві.