ua en ru

ГПУ направила до суду обвинувальні акти щодо 15 участників сутичок під Радою у 2015

ГПУ направила до суду обвинувальні акти щодо 15 участників сутичок під Радою у 2015 Фото: ГПУ

Підозрювані звинувачуються за чотирма статтями КК України

Генеральна прокуратура України (ГПУ) направила до суду обвинувальні акти щодо 15 участників сутичок під Верховною Радою України, що сталися 31 серпня 2015 року. Про це йдеться у повідомленні прес-служби ГПУ.

"Генпрокуратура затвердила обвинувальний акт у кримінальному провадженні за фактом масових заворушень 31.08.2015 біля Верховної Ради України", - йдеться у повідомленні.


Як зазначається, за фактом масових заворушень біля Верховної Ради України затверджено обвинувальний акт за ознаками вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 294 (масові заворушення), ч. 2 ст. 342 (опір представникові влади, працівникові правоохоронного органу) ч. 2 ст. 345 (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) та ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) КК України.

"Розслідування вказаного кримінального провадження здійснювалось Головним слідчим управлінням Національної поліції України. Після вручення 15 підозрюваним та їх захисникам обвинувального акту, він направлений до Печерського районного суду для розгляду по суті", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що ГПУ завершила розслідування у справі сутичок під Радою в 2015 році.