ua en ru

ГПУ направила в суд обвинувачення проти трьох фігурантів у справі "автомайданівців"

ГПУ направила в суд обвинувачення проти трьох фігурантів у справі "автомайданівців" Фото: Автомайдан

Дії підозрюваних кваліфіковані за статтею за пособництво в перевищенні влади

Генеральна прокуратура України (ГПУ) направила в суд обвинувачення проти трьох підозрюваних, які сприяли затримань активістів "Автомайдану". Про це повідомляє прес-служба ГПУ.

"Департаментом спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури України направлено до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні стосовно трьох так званих "титушок" за пособництво та сприяти правоохоронцям у перевищенні влади і незаконне затримання активістів громадського руху "Автомайдан", застосування до них насильства, заподіяння їм тілесних ушкоджень різного ступеня тяжкості, які мали місце в м Києві в період протестних акцій", - йдеться в повідомленні.

Дії обвинувачених кваліфіковані за ч. 5 ст. 27 ч. 2 ст. 28 ч. 3 ст. 365, ч. 2 ст. 383, ч. 2 ст. 384 (пособництво в перевищенні влади, яке супроводжувалося насильством і спричинило тяжкі наслідки, а також завідомо неправдиве повідомлення про вчинення злочину та завідомо неправдиве показання) КК України.

Нагадаємо, 27 березня ГПУ завершила досудове розслідування за фактом тортур бійцями "Беркута" учасників Евромайдана в січні 2014 року.