ua en ru

ГПУ почала кримінальні провадження щодо посадових осіб Міноборони і Генштабу

Генеральна прокуратура України (ГПУ) розпочала кримінальні провадження щодо керівництва Міністерства оборони України і Генерального штабу за фактом втручання в політичну ситуацію в країні.

Генеральна прокуратура України (ГПУ) розпочала кримінальні провадження щодо керівництва Міністерства оборони України і Генерального штабу за фактом втручання в політичну ситуацію в країні. Про це заявив виконуючий обов'язки генерального прокурора України Олег Махніцький на брифінгу, передає кореспондент РБК-Україна.

"Розпочато дві кримінальні провадження щодо посадових осіб Міністерства оборони та Генерального штабу по факту антиконституційного звернення керівництва Міноборони в січні 2014 р. до колишнього Президента Януковича, яке дозволило використовувати Збройні сили України та державне майно для вирішення внутрішньодержавної політичної і громадської кризи",- заявив олег Махніцький.

За його словами, ще одне кримінальне провадження проти керівництва Міноборони розпочато за незаконне залучення особового складу для використання проти мітингувальників.

Махніцький зазначив, що всього розпочато 18 кримінальних проваджень проти чиновників силових відомств за перевищення посадових повноважень.

Сьогодні повідомлялося, що ГПУ готується вручити підозру у вчиненні злочину секретарю РНБО Андрію Клюєву, заступнику секретаря РНБО Володимира Сівковича, колишньому голові КМДА Олександру Попову і колишньому начальнику ГУМВС України в Києві Валерію Коряку.