ua en ru

ГПУ почала розслідування погроз Ляшка на адресу чернігівського прокурора

ГПУ почала розслідування погроз Ляшка на адресу чернігівського прокурора Фото: Олег Ляшко

За фактом погроз розпочато кримінальне провадження

Головне слідче управління Генеральної прокуратури України розпочало кримінальне провадження щодо погроз прокурору Чернігівської області Віктору Носенку за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 345 КК України (погроза насильством щодо працівника правоохоронного органу у зв’язку з виконанням цим працівником службових обов’язків) та ч. 1 ст. 343 КК України (вплив у будь-якій формі на працівника правоохоронного органу з метою перешкодити виконанню ним службових обов’язків або добитися прийняття незаконного рішення). Про це повідомляє прес-служба ГПУ.


"15.07.2016 у засобах масової інформації поширено відеозапис погроз народного депутата України О. Ляшка на адресу прокурора Чернігівської області. Досудове розслідування у вказаному кримінальному провадженні здійснюється Головним слідчим управлінням Генеральної прокуратури України, процесуальне керівництво – Департаментом процесуального керівництва у кримінальних провадженнях слідчих центрального апарату Генеральної прокуратури України", - сказано в повідомленні Генпрокуратури.

Зазначається, що на теперішній час провадяться невідкладні слідчі та процесуальні дії, спрямовані на встановлення істини та забезпечення швидкого, повного та неупередженого розслідування у відповідності до вимог ст. ст. 2, 9, 28 КПК України.

Зокрема, до ВР направлено листа та повістки щодо виклику народних депутатів України, які з наявних матеріалів можуть бути свідками вчинення злочину, для проведення слідчих та процесуальних дій за їх участю.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Ляшко зірвав зустріч голів фракцій Верховної Ради.