ua en ru

ГПУ почала аналіз діяльності органів прокуратури

ГПУ почала аналіз діяльності органів прокуратури Фото: ГПУ

Робоча група повинна розробити і впровадити систему оцінки якості роботи прокурора

Генеральна прокуратура України (ГПУ) створила робочу групу з питань проведення аналізу діяльності органів прокуратури та розробки системи оцінки якості роботи прокурора. Про це повідомляє прес-служба ГПУ.

До складу робочої групи увійшли представники Офісу Ради Європи в Україні, Консультативної Місії Європейського Союзу в Україні, "реанімаційного пакету реформ", а також прокурори і вчені. Очолили групу заступник Генерального прокурора України Анжела Стрижевська та проректор Національної академії прокуратури України Юрій Севрук.

Метою діяльності робочої групи є комплексний аналіз функціонування органів прокуратури України, вирішення питання про перегляд структури та штатної чисельності ГПУ і регіональних прокуратур з урахуванням функціональних обов'язків підрозділів, які можуть дублюватися, а також наявного навантаження на працівників.

"Крім того, потребує вирішення проблема нерівномірного навантаження на прокурорів місцевих прокуратур у різних регіонах держави, а також дисбаланс штатів прокуратур місцевого та регіонального рівнів", - повідомили в ГПУ.

Одним з результатів діяльності робочої групи має стати розробка і впровадження системи оцінки якості роботи прокурора, заснованої на об'єктивних і зрозумілих кожному працівнику умовах, підсумували у відомстві.

Нагадаємо, раніше ГПУ спільно з НАБУ і Нацполіцією провела обшуки в осіб з оточення колишнього президента України Віктора Януковича і колишнього глави Адміністрації президента Андрія Клюєва.