ua en ru

ГПУ: матеріали про побиття Краснова передані для перевірки у військову прокуратуру

ГПУ: матеріали про побиття Краснова передані для перевірки у військову прокуратуру Фото: Владислав Куценко

Куценко не повідомив, скільки триватиме перевірка

Матеріали про побиття керівника "Громадянського корпусу "Азов-Крим" Станіслава Краснова передані для перевірки у військову прокуратуру. Про це заявив прокурор Генеральної прокуратури України (ГПУ) Владислав Куценко, передає "112".

"Так, до нас надійшли матеріали від пані Лутковської, звернення, а також окремі документи, які можуть бути доказами безпосередньо в побитті Краснова. Зараз вони передані на розгляд для перевірки у військову прокуратуру нашого підрозділу ГПУ, адже моменти, пов'язані з СБУ військовою прокуратурою перевіряються. Все буде ретельно вивчено, і ми зробимо свої висновки трохи пізніше. Скільки потрібно буде днів, поки сказати важко, але я впевнений, що затягування не буде", - заявив Куценко.

Він зазначив, що понесуть відповідальність ті особи, які безпосередньо били людини і можливо організовували побиття людини.

"Якщо це буде підтверджено, то хто б цей чоловік не був, прокурор, або працівник СБУ, або представник пенітенціарної системи, вона буде відповідати за всією суворістю закону.. Рано говорити яка кваліфікація буде за статтею, або нанесення тілесних ушкоджень, або перевищення своїх повноважень працівником правоохоронного органу, будемо дивитися", - додав прокурор.

Нагадаємо, Станіславу Краснову сьогодні вночі наділи електронний браслет.