ua en ru

ГПУ ініціює експертизу на наявність збитків від дій Добкіна

ГПУ ініціює експертизу на наявність збитків від дій Добкіна Фото: Михайло Добкін (УНІАН)

Її проведе Харківський інститут наукових експертиз

Генеральна прокуратура України ініціює експертизу на наявність збитків від діяльності депутата Верховної Ради Михайла Добкіна під час його перебування на посаді міського голови Харкова. Про це заявив генеральний прокурор Юрій Луценко під час регламентного комітету парламенту в середу, 12 липня, передає кореспондент РБК-Україна.

"Зараз Харківський інститут судових експертиз зробить висновок про збитки в цій ситуації. Поки ми говоримо про приблизну сумі, ґрунтуючись на нормативної, що не кимось придуманої, а існуючої нормативної вартості ділянок. Експертиза і тільки експертиза встановить, скільки платежів від зборів недоплатили так звані кооперативи, скільки коштувала земля, яку забрали у власність таким шахрайським способом і тільки тоді ми виведемо власне збиток ", - заявив Луценко.

Нагадаємо, Генеральна прокуратура України підозрює депутата Верховної Ради Михайла Добкіна в земельних махінаціях за часів його перебування на посаді мера Харкова на суму 2226 млн гривень.

Раніше Луценко повідомляв, що в діях Добкіна вбачаються ознаки умисного змови групи осіб для зловживання службовим становищем та сприяння шахрайству з метою заволодіння 78 га земельних ділянок м Харкова вартістю понад 220 млн гривень.