ua en ru

Добкін підозрюється в земельних махінаціях на 226 млн гривень, - Луценко

Добкін підозрюється в земельних махінаціях на 226 млн гривень, - Луценко Фото: Михайло Добкін (УНІАН)

Нардеп обурився цими сумами збитку

Генеральна прокуратура України підозрює депутата Верховної Ради Михайла Добкіна в земельних махінаціях за часів його перебування на посаді мера Харкова на суму 2226 млн гривень. Про це повідомив генпрокурор Юрій Луценко під час засідання регламентного комітету ВР у середу, 12 липня, передає кореспондент РБК-Україна.

"Слідство вважає, що в діях міського голови (Михайла Добкіна, - ред.) Є ознаки сприяння шахрайству і розкрадання комунальної власності в особливо великих розмірах ... Незаконно відчужені земельні ділянки на території міста Харкова для двох житлово-будівельних кооперативів загальною площею становлять 77, 8 га. Загальна сума збитків за оціночною вартістю - понад 226 млн гривень ", - заявив глава ГПУ.

Таким чином, Генпрокуратура наполягає на необхідності залучення Добкіна до кримінальної відповідальності, його затримання та арешту.

У свою чергу парламентарій заявив, що ГПУ фальсифікує матеріали справи, і виробництво розвалиться в суді.

"Зараз дуже модно в ГПУ приписувати величезні суми збитку. Що це за 226 млн (гривень, - ред.)", - обурився Добкін.

Нагадаємо, раніше Луценко повідомляв, що в діях Добкіна вбачаються ознаки умисного змови групи осіб для зловживання службовим становищем та сприяння шахрайству з метою заволодіння 78 га земельних ділянок м Харкова вартістю понад 220 млн гривень.