ua en ru

ГПУ готує підозри по справах, пов'язаних з ПриватБанком, - Луценко

ГПУ готує підозри по справах, пов'язаних з ПриватБанком, - Луценко Фото: Юрій Луценко (прес-служба ГПУ)

ГПУ, НАБУ та САП розслідують декілька справ, пов'язаних з ПриватБанком

Генеральна прокуратура України готує підозри у кримінальних провадженнях, пов’язаних з ПАТ "ПриватБанк". Про це заявив генеральний прокурор Юрій Луценко, передає "Економічна правда".

Так, ГПУ, Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура розслідують декілька справ, пов'язаних з ПриватБанком.

"Перш за все, відразу після звернення голови правління банку Олександра Шлапака про скоєний злочин були накладені арешти на ліквідне майно ПриватБанку та пов'язаних з ним структур - понад 700 об'єктів нерухомості ТОВ Приватофіс", - зазначив очільник ГПУ.

За його словами, відомство протягом останніх тижнів активно допитує членів кредитного комітету Приватбанку.

"Готуються підозри. Також ГПУ вивчає документи і допитує ряд працівників Нацбанку, які мали контролювати процеси в Приватбанку", - додав генпрокурор.

Нагадаємо, Національний банк України запустив процедуру примусового стягнення заборгованості з екс-власників націоналізованого ПАТ "ПриватБанк". Так, власники банку не виконали взяте на себе зобов'язання добровільно реструктуризувати свої кредити. Термін, наданий державою для цього, закінчився 1 липня 2017 року.