ua en ru

У Росії затримано екс-нардепа Шепелєва

У Росії затримано колишнього народного депутата України Олександра Шепелєва. Про це у своєму Facebook повідомив журналіст Артем Шевченко.

"Вчора ввечері в підмосковному селищі Горки в ресторані "Вітерець" співробітниками ФСБ РФ і кримінального розшуку МВС РФ був затриманий депутат ВР України 5,6 скликань Олександр Шепелєв, який переховується від українського правосуддя після втечі з Київського СІЗО", - написав Шевченко.

Він зазначив, що разом з екс-нардепом було затримано його двоюрідного брата за прізвищем Панченко, який був за кермом автомобіля при його вивезенні влітку 2014 р. з території лікарні швидкої допомоги в Києві, де Шепелєв симулював хворобу.

При цьому конвоїр, якій допоміг втекти Шепелєву, поки що знаходиться в розшуку Інтерполу та не затриманий.

Шевченко зазначив, що зараз вирішується питання про обрання екс-нардепу запобіжного заходу у вигляді екстрадиційного арешту.

"Олександр Шепелєв, який звинувачується в Україні у розкраданні коштів Родовід банку та замовленні декількох вбивств, переховувався від правосуддя в підмосковному закритому госпіталі при сприянні відомого російського бізнесмена вірменської національності, президента одного з баскетбольних клубів РФ. Затримання відбулося на підставі міжнародного ордера Інтерполу та запиту правоохоронних органів України", - додав журналіст.

Нагадаємо, в січні 2013 р. колишного народного депутата Олександра Шепелева було оголошено в міжнародний розшук за підозрою в привласненні майна банку "Родовід" в особливо великих розмірах та замаху на вбивство екс-акціонера "Родовід Банку" Сергія Дядечка.

Замах на Дядечка було скоєно навесні 2012 р. в селі Софіївська Борщагівка під Києвом. Тоді невідомі з автоматичної вогнепальної зброї обстріляли його автомобіль Mercedes. Внаслідок інциденту 46-річний водій отримав вогнепальне поранення нижніх кінцівок, а банкір тілесні ушкодження у вигляді садна правого стегна.

У 2012 р. стало відомо, що СБУ порушила кримінальну справу проти Шепелєва. Його підозрюють у причетності до розкрадання коштів "Родовід Банку" на суму понад 220 млн грн, а також в участі разом з бізнесменом Павлом Борульком в організації розкрадання державних коштів рефінансування НБУ на 315,3 млн грн у березні-травні 2009 р.