ua en ru

ГПУ готує Гужві повідомлення про підозру та клопотання про обрання запобіжних заходів

ГПУ готує Гужві повідомлення про підозру та клопотання про обрання запобіжних заходів Фото: Ігор Гужва (УНІАН)

ГПУ повідомила про затримання посередника Гужви

Генеральна прокуратура України готує головному редактору видання "Страна.ua" Ігорю Гужві повідомлення про підозру та клопотання про обрання запобіжних заходів. Про це йдеться у повідомленні прес-служби ГПУ.

Як зазначається, правоохоронці затримали керівника інтернет-видання "Страна.ua" та його посередника за підозрою у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 189 КК України (вимагання).

"На даний час готується повідомлення про підозру затриманим особам та клопотання про обрання їм запобіжних заходів", - йдеться у повідомленні.

Повідомляється, що Гужва, діючи у змові з особою, яка представлялась його особистим помічником, вимагав у народного депутата України 20 тис. доларів за нерозголошення в ЗМІ відомостей щодо його особистого життя та політичної діяльності.

"22.06.2017 безпосередньо після передачі грошових коштів у розмірі 10 тис. доларів від потерпілого через посередника керівнику інтернет-видання, вказаних осіб затримано в порядку ст. 208 КПК України. За результатами проведеного невідкладного обшуку у приміщенні редакції зазначені кошти виявлені в портфелі керівника інтернет-видання", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що слідчі дії по справі Гужви тривали три місяці.