ua en ru

ГПУ допитала Гонтареву і Коломойського по справі ПриватБанку

ГПУ допитала Гонтареву і Коломойського по справі ПриватБанку Фото: Юрій Луценко (facebook.com/gp.gov.ua)

Показання дали також інші високопоставлені чиновники

Генеральна прокуратура допитала голову Національного банку України Валерію Гонтареву і екс-власника "ПриватБанку", бізнесмена Ігоря Коломойського в рамках розслідувань махінацій у банківській установі. Про це в інтерв'ю виданню "Лівий Берег" повідомив генеральний прокурор України Юрій Луценко.

"У мене дуже багато запитань до неї. Буквально два тижні тому вона давала багатогодинні показання по інших справах. З приводу "ПриватБанку", Нацбанку, інших банківських установ. Так само, як і Рожкова", - розповів генпрокурор.

При цьому Луценко не розкрив подробиці допиту глави НБУ і суть її показань.

На питання про те, яким чином відбувався допит Коломойського, Луценко відповів, що бізнесмен давав свідчення дистанційно. Таким же чином був допитаний і співвласник націоналізованого банку Геннадій Боголюбов.

Крім того, повідомив генпрокурор, свідчення по цій справі дали ряд високопоставлених чиновників, зокрема колишній і чинний прем'єр-міністри, екс-глава Адміністрації президента, міністр внутрішніх справ та інші.

"Приїжджав (Коломойський-ред.) в посольство України. Щоб довго не шукати, кілька місяців тому був допитаний ще і Боголюбов, інші керівники "Приватбанку". Зараз проведені допити, Рожкової, Яценюка, Авакова, Ложкіна, Гройсмана ... Ми ведемо величезну кількість допитів", - заявив Луценко.

Нагадаємо, незалежне дослідження американського детективного агентства Kroll підтвердило, що нині державний "ПриватБанк" був об'єктом численних махінацій, що призвело до збитків банку в сумі 5,5 млрд доларів.