ua en ru

У ГПУ достатньо доказів для зняття недоторканності з 6 нардепів, - Луценко

У ГПУ достатньо доказів для зняття недоторканності з 6 нардепів, - Луценко Фото: Юрій Луценко (facebook.com/gp.gov.ua)

Усі подання в парламенті підкріплені аудіозаписами, відео та свідченнями очевидців

У Генеральної прокуратури України достатньо доказів для зняття депутатської недоторканності з шістьох народних обранців. Про це заявив 2 липня 2017 року генпрокурор Юрій Луценко в ефірі "5 каналу".

За його словами, всі подання, які нині вже перебувають у парламенті, підкріплені законно зібраними доказами: аудіозаписами, відео та свідченнями очевидців.

"У нас зібрано достатньо доказів для того, щоб переконати неупереджених депутатів - і тут ключове - неупереджених, у необхідності зняття депутатської недоторканності і продовження досудового слідства. Все це буде супроводжуватися демонстрацією аудіозаписів, відеозаписів, документами", - запевнив Луценко.

На його думку, ні в комітеті, ні у Верховній Раді не має відбутися суд.

"Має відбутися просто перевірка - є докази ймовірного створення кримінальних правопорушень? Так, вони є. Чи достатні - буде визначати тільки суд", - підкреслив генпрокурор.

Очікується, що з понеділка, 3 липня 2017 року, регламентний комітет розглядатиме прокурорські подання позбавлення недоторканності нардепів Андрія Лозового, Євгена Дейдея, Борислава Розенблата, Олеся Довгого, Максима Полякова та Михайла Добкіна.

Нагадаємо, раніше генеральний прокурор Юрій Луценко заявив, що восени внесе до Верховної Ради нові подання на зняття недоторканності з народних депутатів.