ua en ru

ГПУ не буде відкривати справу щодо інформації про приховування нерухомості Шокіним

ГПУ не буде відкривати справу щодо інформації про приховування нерухомості Шокіним Фото: ГПУ не відкриє справу проти Шокіна

У ГПУ не бачать підстав для початку кримінального провадження

Генеральна прокуратура України не буде відкривати кримінальну справу стосовно інформації журналістів про приховування нерухомості в Україні та за кордоном цивільної дружини екс-генпрокурора Віктора Шокіна. Про це сьогодні на спільному засіданні комітетів Верховної Ради України з питань запобігання та протидії корупції та з питань інформатизації та зв'язку заявив народний депутат Єгор Соболєв, передає кореспондент РБК-Україна.

Таку відповідь надала ГПУ на запит антикорупційного комітету.


"Ми зверталися за результатами журналістських розслідувань ГПУ з проханням розслідувати інформацію, що колишній генпрокурор Шокін приховує майно цивільної дружини. Відповідь від ГПУ - не бачить підстав для початку кримінального провадження, кажуть, що ми можемо оскаржити це в суді, і підписаний Столярчуком", - розповів Соболєв.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що журналісти дізналися про елітному особняку екс-генпрокурора Шокіна.

Так, журналісти програми "Схеми" дізналися, що Шокін володіє елітним житлом в дорогому районі Праги, який оформлений на його цивільну дружину Оксану Гриневич. Вартість будинку оцінюють у 10 тис. гривень.