ua en ru

ГПУ наполягатиме на арешті затриманого керівника "РИА Новости Украина"

ГПУ наполягатиме на арешті затриманого керівника "РИА Новости Украина" Фото: Кирило Вишинський (facebook.сом/КириллВышинский)

Обрання міри запобіжного заходу підозрюваному у вчиненні держзради Вишинському розлянуть 17 травня

Генеральна прокуратура України (ГПУ) наполягатиме на арешті підозрюваного у державній зраді головного редактора інформаційного ресурсу "РИА Новости Украина" Кирила Вишинського. Про це повідомила прес-секретар генпрокурора Юрія Луценка Лариса Сарган у Facebook.

"Клопотання щодо обрання міри запобіжного заходу підозрюваному у вчиненні державної зради керівнику "РІА новини Україна" буде скеровано до Херсонського міського суду зранку 17 травня. А також до суду буде доставлений підозрюваний для обрання запобіжного заходу. Прокуратура наполягатиме на арешті", - написала Сарган.

Клопотання щодо обрання міри запобіжного заходу підозрюваному у вчиненні державної зради керівнику "РІА новини Україна"...

Опубліковано Ларисою Сарган 16 травня 2018 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялось, що українські правоохоронці почали етапування затриманого за підозрою в державній зраді керівника інформаційного ресурсу "РИА Новости Украина" Кирила Вишинського із Києва до Херсона для обрання запобіжного заходу. У Херсоні розташований офіс Прокуратури автономної республіки Крим, яка веде справу Вишинського.

Додамо, що у вівторок, 15 травня, Служба безпеки України провела обшуки в київському офісі агентства "РИА Новости Украина" і затримала керівника агентства Кирила Вишинського за підозрою в державній зраді. Під час обшуку співробітники СБУ виявили у Вишинського паспорт громадянина Російської Федерації.