ua en ru

ГПУ в 2018 має намір провести спецконфіскацію 5 млрд гривень коштів ОЗУ Януковича, - Луценко

ГПУ в 2018 має намір провести спецконфіскацію 5 млрд гривень коштів ОЗУ Януковича, - Луценко Фото: Юрій Луценко (rada.gov.ua)

Прокуратура надеется конфисковать не менее 5 млрд гривен

В наступному році Генеральна прокуратура України планує конфіскувати ще 5 мільярдів гривень коштів оточення колишнього президента України Віктора Януковича. Про це сказав генпрокурор Юрій Луценко в ефірі телеканалу ZIK.

"У наступному році ми плануємо ще кілька мільярдів спецконфіскаціі інших засобів організованого злочинного угруповання Януковича. У наступному році ми сподіваємося спецконфісковать ще не менше 5 мільярдів", - сказав Луценко.

Нагадаємо, в кінці листопада Генпрокуратура опублікувала інфографіку розслідування злочинів режиму Януковича.

Так, слідчими Департаменту спеціальних розслідувань ГПУ здійснювалося розслідування 117 кримінальних проваджень з приводу злочинів, скоєних проти учасників Революції гідності, що нараховують 3404 епізоду, в яких понад 1800 людей визнані потерпілими.

Відзначається, що в квітні 2017 року до державного бюджету повернуто 39 млрд гривень, конфіскованих у порядку спецконфискації в рамках кримінального провадження проти злочинної організації Януковича.