ua en ru

ГПУ в 20 числах листопада викличе Парасюка на допит по трьох кримінальних справах

ГПУ в 20 числах листопада викличе Парасюка на допит по трьох кримінальних справах Фото: Володимир Парасюк

Парасюк незабаром буде викликаний на низку допитів у Генпрокуратуру

Генеральна прокуратура України (ГПУ) ближче до 20 чисел листопада викличе народного депутата Володимира Парасюка на допит за трьома кримінальними провадженнями. Про це в ефірі телеканалу "112 Україна" заявив прокурор ГПУ Владислав Куценко.

"Я думаю, що в 20 числах листопада ми викличемо пана Парасюка вже у всіх трьох кримінальних процесах", - сказав Куценко.

Куценко повідомив, що розпочато три кримінальних виробництва, де фігурує прізвище Парасюка.

"Це безпосередньо викрадення людини, яке відбулося у Львівській області. Це стосується працівника СБУ, де фактично порушення всіх норм закону при втручання народного депутата Парасюка було викрадено працівника правоохоронного органу СБУ. Друге розпочато кримінальне провадження за фактом тієї сутички, яка відбулася в будівлі суду, коли, на наш погляд, безпосередньо Парасюк тиснув на прокурора, завдав удари прокурору, який був присутній у залі суду, фактично, намагаючись зірвати судовий процес і третю кримінальну справу пов'язано з тим, що безпосередньо пан Парасюк втручався в діяльність Печерського районного суду", - заявив Куценко.

Зазначимо, сам Парасюк повідомив, що у нього є дві повістки на допит в ГПУ.

Раніше Володимир Парасюк брав участь у бійці на засіданні суду у справі Геннадія Корбана, коли нардепи побили прокурора Олександра Галинченко.

Генеральний прокурор України Віктор Шокін розпорядився підготувати подання на притягнення до кримінальної відповідальності Володимира Парасюка.