ua en ru

ГПУ за 2 роки направила до суду майже 800 справ по злочинах проти держави

ГПУ за 2 роки направила до суду майже 800 справ по злочинах проти держави Фото: ГПУ

246 осіб вже визнано судами винними у вчиненні цих злочинів та засуджено до різних строків ув'язнення

Генеральна прокуратура України (ГПУ) у 2014-2015 роках до направила до судів обвинувальні акти стосовно 798 осіб, підозрюваних у вчиненні злочинів проти основ національної безпеки і оборони України, посягання на її територіальну цілісність, а також злочинів, пов'язаних з різними проявами сепаратизму. Про це йдеться у повідомленні прес-служби ГПУ.

Так, повідомляється, що в період 2014-2015 років слідчими органів безпеки України проводилося досудове розслідування у понад 6 тисячах кримінальних проваджень за фактами вчинення злочинів проти основ національної безпеки і оборони України, посягання на її територіальну цілісність, а також за фактами створення терористичних груп та організацій, вчинення терористичних актів, фінансування тероризму та інших тяжких і особливо тяжких злочинів, пов'язаних з різними проявами сепаратизму.

"За вказаний період часу прокурорами та слідчими за погодженням з прокурорами у цих кримінальних провадженнях складено повідомлень про підозру стосовно 2 208 осіб, серед яких 96 - громадяни Російської Федерації", - йдеться у повідомленні.

До судів направлено обвинувальні акти стосовно 798 осіб, підозрюваних у вчиненні злочинів зазначеної категорії.

Зазначається, що 246 осіб вже визнано судами винними у вчиненні цих злочинів та засуджено до різних строків ув'язнення.

Нагадаємо, слідчі органи прокуратури за 2015 рік доправили до суду 10 обвинувальних актів у кримінальних провадженнях стосовно суддів.