ua en ru

ДПСУ спростувала заяву Матіоса про відсутність доступу до ділянки кордону з Угорщиною

ДПСУ спростувала заяву Матіоса про відсутність доступу до ділянки кордону з Угорщиною Фото: український прикордонник на кордоні (Кравченко Андрій / УНІАН)

Держприкордонслужба в повному обсязі здійснює охорону кордону з Угорщиною на Закарпатті

Держприкордонслужба в повному обсязі здійснює охорону кордону з Угорщиною в Закарпатській області, який проходить поблизу приватних земельних ділянок. Про це повідомляє прес-центр ДПСУ.

"Держприкордонслужба вживає всіх дієвих заходів, щоб повернути в державну власність земельні ділянки, розташовані вздовж лінії державного кордону. На сьогодні співробітники Державної прикордонної служби у взаємодії з прокуратурою Закарпатської області вже повернули у державну власність 34 земельні ділянки загальною площею понад 132 гектари", - йдеться в повідомленні.

Зазначено, що було подано відповідні позови до Берегівського районного суду Закарпатської області стосовно фізичних осіб, а також Головного управління Держземагентства в області, Берегівського районного управління юстиції про скасування низки наказів Головного управління Держземагентства в Закарпатській області і повернення у державну власність земельних ділянок із незаконного володіння.

Крім того, за даними відомства, Мукачівським прикордонним загоном ДПСУ спільно з військовою прокуратурою Ужгородського гарнізону подано позов до суду щодо оскарження незаконних рішень про передачу у довгострокову оренду майже 90 га земель, розташованих у безпосередній близькості до кордону. Нині ці справи призначені до судового розгляду.

"Незважаючи на те, що земельні ділянки, які розташовані у безпосередній близькості до державного кордону України, знаходяться у приватній власності, Державна прикордонна служба в повному обсязі здійснює охорону державного кордону, його патрулювання та виконання інших завдань", - резюмували в ДПСУ.

Нагадаємо, раніше головний військовий прокурор України Анатолій Матіос повідомив, що 150 кілометрів українського кордону з Угорщиною являють собою звичайні земельні ділянки, і є приватними.