ua en ru

У ДПСУ назвали число загиблих і поранених в АТО прикордонників

У ДПСУ назвали число загиблих і поранених в АТО прикордонників Фото: українські прикордонники (dpsu.gov.ua)

В Україні під час бойових зіткнень і обстрілів загинули 67 прикордонників

В Україні за час проведення антитерористичної операції в Донецькій і Луганській областях під час бойових зіткнень і обстрілів загинули 67 прикордонників. Ще понад 400 військовослужбовців отримали поранення, а 5 вважаються зниклими безвісти, повідомляє прес-служба Державної прикордонної служби України.

Повідомляється, що сьогодні, 11 липня, співробітники ДПСУ вшанували хвилиною мовчання пам'ять побратимів, які загинули в Луганській області під Зеленопіллям три роки тому.

"В цей день, 11 липня 2014 року, російсько-терористичні війська обстріляли підрозділи, які виконували завдання у населеного пункту Зеленопілля. Тоді під шквальним вогнем загинули 7 прикордонників, ще 5 отримали поранення. Захищаючи цілісність і державний суверенітет України, прикордонники вперше потрапили під масований обстріл з систем залпового вогню БМ-21 "Град", який вівся з території Росії.", - сказали у ДПСУ.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Управління Верховного комісара ООН з прав людини, за період з березня по 14 травня 2017 року на Донбасі підтвердило 178 жертв серед цивільного населення.