ua en ru

У ДПСУ допускають, що РФ спробує обміняти затриманих прикордонників на російських

У ДПСУ допускають, що РФ спробує обміняти затриманих прикордонників на російських Фото: Олег Слободян (УНІАН)

ДПСУ намагається активізувати діалог з РФ щодо затриманих прикордонників

У Державній прикордонній службі України допускають, що Російська Федерація буде намагатися обміняти затриманих у Брянській області українських прикордонників на російських. Про це повідомив помічник голови ДПСУ Олег Слободян в ефірі "112 Україна".

Так, за словами Слободяна, Держприкордонслужба намагається активізувати діалог з РФ щодо затриманих у Брянській області українських прикордонників.

"Один з листів, який ми нещодавно отримали від росіян, свідчить про те, що вони ніби готові до діалогу, натякнули на дзеркальні заходи з нашого боку. Може, дійсно, будуть намагатися ініціювати обмін наших військовослужбовців на двох російських прикордонників, яких ми затримали на адмінкордоні з тимчасово окупованим Кримом кілька місяців тому", - сказав Слободян.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Федеральна служба безпеки РФ повідомляла, що затриманим в Брянській області українським прикордонникам пред'явили звинувачення в "незаконному перетині кордону".

"Затриманим 3 жовтня за порушення кордону військовослужбовцям Державної прикордонної служби України в рамках раніше порушеної за статтею "Незаконне перетинання державної кордону РФ" справи пред'явлено звинувачення", - йдеться в повідомленні ФСБ.