ua en ru

У ДПСУ допускають, що про мінування "Шегині" могли повідомити прибічники Саакашвілі

У ДПСУ допускають, що про мінування "Шегині" могли повідомити прибічники Саакашвілі Фото: Олег Слободян (dpsu.gov.ua)

Слободян зазначив, що повідомлення про замінування прикордонники отримали від СБУ, а СБУ - від аноніма

У Державній прикордонній службі України допускають, що про мінування пункту пропуску "Шегині" 10 вересня 2017 року могли повідомити прибічники екс-губернатора Одеської області Михайла Саакашвілі. Таку думку висловив у Facebook прес-секретар ДПСУ Олег Слободян.

"Якщо припустити, що дзвінок поступив від групи провокаторів з числа прихильників Міхаїла Саакашвілі, то таким чином була звільнена територія пункту пропуску для подальшого штурму та безперешкодного пересування до державного кордону... Чи так це? Встановить слідство. Аноніма, який повідомив про замінування, шукають...", - написав він.

Разом з тим, Слободян зазначив, що повідомлення про замінування прикордонники отримали від СБУ в той час, як СБУ отримала відповідне повідомлення про замінування від аноніма на 102.

"Так, як і передбачено планом локалізації кризових ситуацій, прикордонники припинили рух, оповістили служби в пункті пропуску, поінформували колег із суміжної сторони та здійснили евакуацію людей із режимної зони. За фактом перевірки пункту пропуску підрозділом розмінування МВС складено відповідний акт...", - йдеться у повідомленні.

І все ще про прорив на "Шегинях" 10-го вересня. Що стосується замінування... Ця ситуація викликає зараз багато запитань...

Опубліковано Oleh Slobodyan 14 вересня 2017 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що прихильникам Саакашвілі, які 10 вересня 2017 року здійснили прорив через держкордон, може загрожувати до 15 років тюрми за побиття прикордонників.