ua en ru

ДПС перевіряє інформацію щодо можливої схеми переправлення товарів з Одеського порту до Криму

ДПС перевіряє інформацію щодо можливої схеми переправлення товарів з Одеського порту до Криму Фото: Олег Слободян

Інформація про переправлення товарів з Херсонсой області не підтвердилася

Державна прикордонна служба (ДПС) України перевіряє інформацію щодо можливої схеми переправлення товарів з Одеського порту до окупованого Криму. Про це сьогодні, 5 листопада, під час брифінгу повідомив помічник голови ДПС Олег Слободян, передає кореспондент РБК-Україна.

"Наразі ми вже вели мову про те, що усю інформацію, яка надходить в тому числі і зі ЗМІ про можливі схеми переправки товарів до окупованого Криму ми перевіряємо. Попередня інформація про те, що із портів Херсонської області морем якимось чином потрапляє до окупованого Криму ми перевіряли спільно з іншими правоохоронними органами і вона не підтвердилась", - повідомив Слободян.

За його словами, інформація щодо можливої нелегальної переправи товарів з Одеського порту до окупованого Криму наразі перевіряється.

"Що стосується інформації тієї, яка була заявлена буквально вчора, про те, що існують схеми переправки товарів із Одеського порту. Наразі за цією інформацією також ініційовано вже перевірку, і якщо такі факти будуть підтверджені, звичайно, буде відповідне правове реагування", - заявив Слободян.

Нагадаємо, співробітники відділу внутрішньої безпеки і оперативного підрозділу Державної прикордонної служби України 23 жовтня затримали на адміністративному кордоні з Кримом прикордонний наряд за спробу незаконного провезення товарів.