ua en ru

ДПС запропонувала збільшити кількість працюючих пунктів пропуску на Донбасі

ДПС запропонувала збільшити кількість працюючих пунктів пропуску на Донбасі Фото: Василь Серватюк (2000.ua)

На пунктах пропуску в зоні АТО спостерігається збільшення черг

Державна прикордонна служба України запропонувала Раді національної безпеки і оборони, СБУ та штабу АТО збільшити кількість працюючих пунктів пропуску на Донбасі. Про це на брифінгу заявив перший заступник голови Держприкордонслужби Василь Серватюк, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми вийшли з ініціативою на Раду національної безпеки і оборони, Антитерористичний центр, штаб АТО з тим, щоб розглянути можливість відкриття нових або відновлення контрольних пунктів в'їзду-виїзду в межах Донецької та Луганської області", - заявив Серватюк.

За його словами, тривають переговори про відкриття КПВВ "Курахове" і "Георгіївка".

"Спільно з головою військово-цивільної адміністрацією Донецької області Павлом Жебрівським опрацьовуємо питання про відновлення роботи КПВВ "Курахове" і "Георгіївка" у Мар'їнському районі під Донецьком" - повідомив Серватюк.

Крім того, він зазначив, що розглядається питання збільшення пропускної здатності КПВВ "Внукове" і планується відновлення КПВВ на Лисичанському напрямку в Луганській обл.

"Вирішення цих питань - відкриття контрольних пунктів в'їзду-виїзду - дозволить значно розширити пропускну здатність", - додав він.

За даними Держприкордонслужби, на працюючих пунктах пропуску спостерігається значне збільшення кількості громадян, які намагаються в'їхати або виїхати з окупованої території.

"Фактично дві області їдуть через два КПВВ, відповідно дуже високе навантаження. Ситуація склалася непроста. Фактично діють два пункти в'їзду-виїзду - це КПВВ "Зайцеве" і КПВВ "Новотроїцьке". В деякій мірі ми можемо говорити про функціонування КПВВ "Внукове". Вчора був відновлений пішохідний КПВВ у Станиці-Луганській", - зазначив Серватюк.

Нагадаємо, пункт пропуску "Курахове" на окуповану Донецьку обл. відкриють 3 листопада.