ua en ru

ДПС сподівається на повернення контролю над ділянкою російського кордону в 2016

ДПС сподівається на повернення контролю над ділянкою російського кордону в 2016 Фото: прикордонники

Назаренко відзначив, що прикордонники активно співпрацюють з ОБСЄ щодо вирішення цього питання

Державна прикордонна служба України сподівається на повернення контролю над ділянкою кордону з Російською Федерацією в 2016 році. Про це сьогодні в ході прес-конференції повідомив Голова Державної прикордонної служби України Віктор Назаренко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Що стосується повернення ділянки 409,3 км, який ми на сьогоднішній день не контролюємо, ми готуємося до цього моменту (до відновлення контролю), так як це одна з умов мінських угод", - заявив він.

За його словами, відомство готується організаційно, структурно, готує людей, техніку і відпрацьовує взаємодію зі Збройними силами України та іншими силовими структурами.

Назаренко також зазначив, що українські прикордонники сьогодні активно співпрацюють з ОБСЄ щодо вирішення цього питання.

"Коли час буде визначено, я впевнений, що служба буде готова вийти на кордон. Для нас це буде найкращий подарунок. Сподіваюся, таку можливість нам подарує новий рік", - сказав він.

Нагадаємо, за весь час бойових дій в зоні антитерористичної операції (АТО) на Донбасі загинуло 67 українських прикордонників, 6 вважаються зниклими без вісті.