ua en ru

ДПС не допустила ввезення до Криму 16 т м'яса за підробленими документами

ДПС не допустила ввезення до Криму 16 т м'яса за підробленими документами Фото (Держприкордонслужба): адмінкордон із Кримом

Вантаж намагалися переправити на "Мерседесі" через КП "Чаплинка"

На адміністративному кордоні із Кримом співробітники Херсонського прикордонного загону спільно із працівниками митниці увечері 11 вересня виявили недостовірні відомості в товарно-супровідних документах на вантаж м'яса. Про це повідомили у прес-службі Державної прикордонної служби України.

Як зазначається, інформацію про порушення прикордонники отримали заздалегідь з оперативних джерел.

"Везли вантаж автомобілем "Мерседес" через контрольний пункт "Чаплинка". Всього у транспортному засобі знаходилося більше 16 тонн яловичини. Під час перевірки з'ясувалося, що в документах зазначено неправдиві відомості адреси виробника", - йдеться в повідомленні.

В даний час проводиться перевірка і встановлюються обставини правопорушення. До РВ УМВС України в Херсонській області направлено повідомлення про виявленні кримінального правопорушення за ознаками злочину, передбаченого ст.358 КК (підробка документів, печаток, штампів та бланків, їх збут, використання підроблених документів).

Як повідомлялося, на початку липня Росія не допустила ввезення до Криму більше 8 т м'яса з України.

Нагадаємо, виробництво м'яса в Україні за 8 місяців скоротилося на 1,8%.