ua en ru

Росія не допустила ввезення в Крим більше 8 т м'яса з України

Росія не допустила ввезення в Крим більше 8 т м'яса з України Фото: не допустила ввезення в Крим більше 8 т м'яса з України

Партія замороженого м'яса індички була повернута на територію України

До Криму через багатосторонній автомобільний пункт пропуску "Джанкой" не пропустили 8,5 т м'яса з України. Про це повідомляє прес-служба територіального управління Федеральної служби з ветеринарного і фітосанітарного нагляду по Республіці Крим та Севастополю.

"Державні інспектори Управління Россільгоспнагляду по Республіці Крим та м.Севастополь припинили спробу незаконного ввезення на територію півострова великої партії небезпечної продукції птахівництва. Вантаж, задекларований як "м'ясо індички морожене" у кількості 850 ящиків загальною вагою 8,5 т, прямував до Криму через БАПП "Джанкой"", - йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що продукція ПП "Укрптахосервіс", розташований в с. Єлизаветівка Дніпропетровської обл., прямувала на адресу ТОВ "Ювенал-С" із Севастополя.

"При здійсненні документарного контролю партії інспекторами було встановлено, що відбитки печатки у ветеринарно-супровідних документах на товар не відповідають відбиткам на пакувальній тарі, що ставить під сумнів справжність документарного оформлення вантажу. При цьому встановити доброякісність партії продукції та її безпеку для споживання людьми не представлялося можливим", - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що ввезення до Криму товару, який "несе потенційну небезпеку життю і здоров'ю людей", було заборонено і партія замороженого м'яса індички була повернута на територію України.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Росія не допустила ввезення в Крим майже 5 т сиру з України.