ua en ru

ДП "Укрспирт" не сплатило 400 млн грн податків, - МінАП

Міністерство аграрної політики та продовольства провело перевірку державного предпрітічя "Укрспирт" і виявило ряд порушень законодавства України та корупційних зловживань. Про це повідомили у прес-службі Мінагрополітики.

Так, було встановлено, що посадові особи ДП реалізовували спирт за заниженими цінами, чим завдали збитки державі на загальну суму 9,55 млн грн. Необгрунтоване завищення цін при закупівлі сировини призвело до невиправданих витрат, а також втраченого доходу в сумі 3,6 млн грн.

Виявлено також, що працівникам підприємства незаконно нараховано матеріальну допомогу на загальну суму 198 тис. грн, а генеральному директору - 287 тис. грн", - зазначив за результатами перевірки директор департаменту правової та законопроектної роботи Мінагрополітики Ігор Чудовський.

"Встановлено, що неналежне виконання вимог податкового законодавства призвело до несплати до бюджету податкових зобов'язань на суму понад 400 млн гривень", - йдеться в повідомленні.

Матеріали з виявлення порушень найближчим часом будуть направлені до правоохоронних органів для вживання заходів кримінально-правового характеру, розслідування фактів зловживання службовим становищем посадовими особами підприємства та притягнення винних осіб до відповідальності.

У прес-службі Мінагрополітики нагадали, що відтепер керівники держпідприємств (в тому числі і ДП "Укрспирт") будуть обиратися виключно на конкурсній основі.

Нагадаємо, 16 січня в Державній фіскальної службі повідомили про те, що екс-глава "Укрспирту" Михайло Лабутін оголошений у розшук "у грудні 2014 р. за фактом вчинення тяжких злочинів, пов'язаних з ухиленням від сплати податків і розкраданням державних коштів службовими особами ДП "Укрспирт"".