ua en ru

ГП "Майдан" проводить акцію на підтримку розгромленої в Харкові книгарні

Сьогодні, 16 січня, «Громадянська платформа (ГП) «Майдан» проводить акцію з купівлі книг в магазинах книжкової мережі «Є», на один з яких 11 січня було скоєно напад.

Із закликом підтримати їх починання активісти ДП «Майдан» звернулися до всіх небайдужих українцям через свої соціальні мережі.

«Покупка книги - це не тільки ваш внесок у відновлення магазину, а й ваша позиція стосовно захисту громадського простору, відкритого для вираження своєї точки зору. Книги, байдуже якою мовою, вони написані, байдуже, де видані, завжди символізували свободу думки, визначали можливість особистого і колективного освіти і розвитку, здатність до суспільного діалогу, до розуміння інших людей, їх думок і точок зору. Напад на книжковий магазин - черговий привід задуматися над тим, до якої межі протистояння підійшло українське суспільство, привід одуматися всім, хто вважає обмеження суспільного діалогу та суспільного порозуміння своєю єдиною метою, а застосування сили - основним способом громадської дії», - йдеться в повідомленні.

UП «Майдан» з'явилася в соціальних мережах, як відповідь на небажання групи учасників протестних акцій миритися з політизацією масових виступів громадян. Активісти співтовариства вважають, що необхідно направити енергію народних мас, що вийшли на Майдан у грудні минулого року, на реалізацію конкретних дій щодо зміни країни. Вони вважають, що проходження «теорії малих справ», коли перетворення здійснюються крок за кроком , еволюційним шляхом, - і є той самий унікальний шлях для України, який приведе її до процвітання.

Нагадаємо, 11 січня невідомі напали на магазин української книги «Є», на вулиці Сумській, 3, в Харкові, який став місцем роботи групи громадського сектору Майдану. У магазині були розбиті вітрини книжкових шаф, приміщення було наповнене сльозогінним газом. У результат книжковий магазин зазнав збитків: вітрини потрібно буде відновлювати, приміщення очищати.