ua en ru

ДП "Антонов" розраховує до березня 2015 р. завершити наземні випробування нового транспортного літака Ан-178

ДП "Антонов" виконало етап побудови першого дослідного екземпляра нового транспортного літака Ан-178 - судно узято під струм, що дозволяє розпочати наземні випробування літака. Про це повідомили у прес-службі держпідприємства.

Перевірку пройдуть 77 систем Ан-178. Завершити цей етап випробувань планується до березня 2015 року, перед викаткою літака з цеху.

Ан-178 призначений для ефективного виконання всіх основних завдань транспортного літака, в числі яких - матеріально-технічне забезпечення, перевезення хворих, транспортування техніки, доставка устаткування і двигунів.

Найважливішою особливістю літака Ан-178 є можливість перевезення на ньому всіх існуючих у світі пакетованих вантажів, включаючи великогабаритні морські контейнери 1С, що робить його незамінним транспортним засобом для матеріально-технічного забезпечення як у комерційній експлуатації, так і в умовах надзвичайних ситуацій.

Ан-178 пропонується як заміна на більш високому технічному рівні середніх чотиримоторних турбогвинтових транспортних літаків Ан-12, яких випустили в кількості більш ніж 1400 екземплярів. Ці літаки і досі поширені у країнах СНД, Африки та Азії. Для замовників, які орієнтувалися на західну авіатехніку, літак Ан-178 пропонується на заміну європейського двомоторного турбогвинтового транспортного літака С-160 (було поставлено 214 примірників).

Завершити будівництво першого дослідного екземпляра і розпочати випробування літака планується в першому кварталі 2015 р.

Нагадаємо, наприкінці липня ДП "Антонов" завершило стапельну збірку фюзеляжу нового транспортного літака Ан-178.