ua en ru

ДП "Антонов" планує побудувати перший літак для повітряних сил України вже у 2013 р

ДП "Антонов" планує побудувати перший літак для Повітряних сил України вже у 2013 р. Про це під час брифінгу повідомив генеральний конструктор ДП "Антонов" Дмитро Ківа, передає кореспондент РБК-Україна.

На питання журналіста, які перспективи щодо будівництва Ан-70, і на якому зараз етапі знаходиться будівництво, Ківа відповів:
"Підписана угода між Україною та Росією про спільне продовження серійної розробки і подальшого будівництва цього літака. Зараз в нас якраз перебуває делегація військових РФ, близько 20 осіб, які розглядають результати попередніх випробувань і програму завершення цього літака. Окрім того ми вже зараз ведемо з об'єднаною російською корпорацією переговори про виробництво у тому числі окремих агрегатів. Зараз вони запропонували змінити схему кооперації: якщо раніше вони планували виробляти фюзеляжі, то зараз крила. Ми на їх прохання дали згоду і подальші наші зустрічі це питання вирішать".

На запитання щодо планів підприємства стосовно повітряних сил України, Ківа сказав, що "на жаль, в бюджеті не дуже багато коштів, щоб це робити (виробляти літаки для повітряних сил України), але таке питання є . І ця програма вона запропонована в бюджеті вже на цей рік... І той літак, який ми виробляємо..., вже фюзеляж готовий, а зараз ми плануємо купити крила і добудувати цей літак на замовлення укр. військових".

За словами генерального конструктора, літак планується здати в експлуатацію в наступному році.

Нагадаємо, що в бюджеті-2012 454 млн грн передбачені на реалізацію проекту літака Ан-70 і 433 млн грн - на розробку корвета для потреб військово-морських сил.