ua en ru

Говорити про першу п'ятірку партії "Блок Петра Порошенка" ще зарано, - нардепи

Екс-глава партії Петра Порошенка "Солідарність", яка зараз перейменована на "Блок Петра Порошенка", Юрій Стець заявляє, що зараз ще зарано говорити про першу п'ятірку партії на вибори Верховної Ради.

Екс-глава партії Петра Порошенка "Солідарність", яка зараз перейменована на "Блок Петра Порошенка", Юрій Стець заявляє, що зараз ще зарано говорити про першу п'ятірку партії на вибори Верховної Ради. Про це він заявив РБК-Україна.

"Імовірність того, що передвиборчий список Блоку Петра Порошенка очолить той або інший політик, будь то Яценюк, Кличко та інші політики, така ж, як і тиждень тому. На даний момент говорити остаточно про п'ятірку, першу десятку, списки - насправді рано. Враховуючи, що переговори тривають", - заявив Стець.

Він додав, що "переговори з такими конструктивними політиками, як Яценюк, Аваков, Турчинов і всіма іншими, на предмет співпраці на виборах, справді йдуть".

При цьому джерело з партії "Блок Петра Порошенка" повідомило РБК-Україна, що попередньо п'ятірка вже сформована і туди увійдуть: прем'єр Арсеній Яценюк, мер Києва Віталій Кличко, екс-глава МВС Юрій Луценко, спікер Ради Олександр Турчинов і радник Президента Ольга Богомолець.

"З'їзд очікується вже цього тижня. На ньому буде оголошена перша п'ятірка. На даний момент домовленості досягнуті із прем'єром, спікером, "Ударом", який увійде до блоку. П'ятірку очолить прем'єр Яценюк, потім йдуть: Кличко, Луценко, Турчинов, Богомолець. Президент оголосить про це на з'їзді", - заявило джерело. При цьому він додав, що "продовжуються переговори щодо формування списків, як будуть розподілені квоти".

Однак цю інформацію відмовилися прокоментувати у прес-службі прем'єра, радник Президента, голова партії Юрій Луценко, а також депутат Юрій Стець і Микола Томенко, наближені до глави держави.

В "Батьківщині" ж ця інформація не стала несподіванкою. Глава фракції Сергій Соболєв зазначив: "Арсеній Яценюк вже не є членом "Батьківщини", тому в нас не буде жодної реакції".

Своєю чергою, депутат із фракції "Батьківщина", який був присутній на з'їзді "Блоку Петра Порошенка", Олександр Бригинець зазначив: "Всі політики, які підтримують українську армію, повинні об'єднати сили на дострокових виборах Верховної Ради. Не тільки Кличко, Яценюк та інші політики повинні об'єднати зусилля на майбутніх виборах. Якщо Яценюк очолить список "Блоку Петра Порошенка", то це рішення можна тільки вітати".

Водночас депутат із фракції "Удар" Павло Розенко наголосив, що з "Ударом" переговори про формування першої п'ятірки і списку кандидатів у депутати в рамках Блоку Петра Порошенка ще не закінчені.

"Наскільки нам відомо, переговори щодо списку "Солідарності" чи тепер вже Блоку, ще не закінчені. Остаточно п'ятірку і лідера списку ми дізнаємося на другому етапі з'їзді. Інформацію про те, що Яценюк очолить список, поки що не можна сприймати як достовірну і остаточну. Поки що між "Ударом", "Солідарністю" та іншими партіями не досягнута остаточна домовленість. Очевидно, сам Президент на з'їзді зробить заяву про першу п'ятірку, про те, хто його очолить. Вся інформація, яка зараз з'являється, - це чутки", - зазначив Розенко.

Нагадаємо, вибори Ради призначені на 26 жовтня.