ua en ru

ОБ готовий співпрацювати з будь-якою політсилою заради реалізації мінських угод, - Новинський

ОБ готовий співпрацювати з будь-якою політсилою заради реалізації мінських угод, - Новинський Фото: Вадим Новинський

"Опозиційний блок" готовий співпрацювати з будь-якою політичною силою заради реалізації мінських угод. Про це на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook написав народний депутат України Вадим Новинський, коментуючи підсумки зустрічі "нормандської четвірки" в Берліні.

"В черговий раз доводиться констатувати складність того, що відбувається, але однозначним підсумком зустрічі є сам факт відновлення переговорів", - написав Новинський.

Він упевнений, що безсумнівним позитивом став факт того, що сторони перейшли до погодженням дорожньої карти реалізації угоди. "Ще одним важливим підсумком стала чітка фіксація алгоритму – спочатку вибори на Донбасі, потім контроль кордону. Цю черговість вустами своїх речників Єлісєєва та Клімкіна, визнала і українська влада, хоча протягом півтора років стверджувала протилежне, вводячи в оману простих українців і використовуючи цю розбіжність для затягування процесу", - заявив депутат.

Новинський вважає, що "на жаль, для багатьох представників владної коаліції повернення Донбасу буде означати втрату можливості списувати всі свої помилки і прорахунки на війну, втрату можливостей для збагачення на режимі блокади Донбасу і оборонних замовленнях, нарешті, раніше чи пізніше, але розставання з владою".

Крім того, за словами нардепа, "опір у вищих ешелонах влади дуже великий, але всім, хто бажає Україні добра і процвітання, не залишається нічого іншого, окрім як подолати його". "Нинішня влада має зрозуміти, що заради країни, заради миру, заради майбутнього, не шкода розлучитися з рейтингами, і електоральною підтримкою", - впевнений політик.

Новинський також переконаний, що в процесі врегулювання ситуації на Донбасі набагато більш активну позицію повинна займати і Верховна Рада.

"Розумію, що в цій активності особлива роль і відповідальність у опозиції, і конкретно Опозиційного блоку як партії, яка має найбільшу з усіх українських політичних сил підтримку на південному сході і конкретно в зоні конфлікту", - написав він.

Він заявив, що з метою активізації процесів мирного врегулювання "Опозиційний блок" вніс пропозицію про прийняття парламентом пакету з десяти законів, які, на думку Новинського, повинні посприяти у головних питаннях: деескалації, деблокади та реінтеграції Донбасу.

"Крім того, наша політична сила постійно знаходиться в політичних консультаціях з нашими Західними партнерами і колегами по парламенту з метою наблизити остаточне виконання "Мінська". Ми, конструктивна опозиція, будемо співпрацювати з будь-якою політичною силою, готовою сприяти політичному врегулюванню на Донбасі. Готові ми до співпраці з владою. Але, якщо нинішня влада в главу кута поставить власні, а не народні інтереси, якщо влада буде продовжувати політику "ні війни, ні миру", при цьому все глибше заганяючи країну в соціально-економічну кризу, запевняю вас, ми, опозиція, докладемо всіх зусиль для перезавантаження влади", - підсумував Новинський.