ua en ru

В Яготині облаштували блокпост, жителі виступають проти розміщення мігрантів

В Яготині облаштували блокпост, жителі виступають проти розміщення мігрантів Фото: жителі Яготина проти розміщення іноземців у місті

В облраді вирішили заселити бійців АТО до пункту розміщення біженців

На в'їзді в Яготин Київської області місцеві жителі облаштували блокпост, щоб не допустити розміщення мігрантів у тимчасовому пункті прийому біженців. Про це повідомив депутат Київської облради Армен Шахарьянц, передає "Радіо Свобода".

"Люди налаштовані рішуче, щоб не пустити сюди іноземців...люди категорично проти, зібралися ...і вирішили поставити блокпост, щоб ніхто не завіз іноземців, поки люди сплять. Щоб не поставили нас перед фактом, що люди там вже живуть", - повідомив Шахарьянц.

Видання також повідомляє, що в Яготині часто проходять протестні акції і народні віче проти відкриття пункту тимчасового розміщення біженців. Місцеві жителі переконані, що в пункт намір заселити сирійських біженців.

"Для того, щоб не допустити іноземців, ми вирішили заселити туди воїнів АТО і поступово оформляти документи. Вони заслуговують на більше, ніж сирійці, вони захищають нашу батьківщину, а сирійці чомусь свою батьківщину захищати не хочуть - їдуть", - додав Шахарьянц.

Нагадаємо, в серпні 2015 року Президент Порошенко затвердив додаткові заходи щодо безвізового режиму з ЄС. Зокрема, МВС доручено забезпечити завершення будівництва та облаштування пункту тимчасового розміщення біженців у Яготині.

Раніше повідомлялося також, що Київська облрада виступає проти розміщення біженців в Яготині.