ua en ru

Держуправління справами закликає РФ посилити охорону українських дипустанов

Держуправління справами закликає РФ посилити охорону українських дипустанов Фото: Держуправління справами закликає РФ посилити охорону українських дипустанов

Невідомі в масках зірвали український прапор з культурного центру України в Москві і спалили його

Державне управління справами закликає Російську Федерацію посилити охорону українських дипломатичних та консульських установ. Про це йдеться у коментарі відомства у зв'язку з випадком скоєння акту вандалізму проти Національного культурного центру України у м. Москві та наругою над державними символами України.

"11 березня 2016 року невідомими особами було скоєно акт вандалізму проти Національного культурного центру України у м. Москві. Державне управління справами закликає Російську Федерацію забезпечити повну охорону дипломатичних та консульських установ України на своїй території та не допускати неправомірних дій стосовно представників і майна нашої держави", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, 27 лютого 1998 року було підписано Угоду між Кабінетом міністрів України та урядом Російської Федерації про заснування та умови діяльності інформаційно-культурних центрів. Також на основі взаємності було засновано Культурний центр України в м. Москві та Російський центр науки і культури в м. Києві.

Як повідомляється, згідно з угодою сторони на засадах взаємності вживають необхідних заходів для забезпечення безпеки персоналу і приміщень Центрів, а також заходів, які ними проводяться.

"Головними завданнями Центрів є реалізація програм міжнародного співробітництва в галузі розвитку гуманітарних, науково-технічних, культурних та інформаційних зв'язків, ознайомлення зарубіжної громадськості з історією і культурою держави", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що невідомі в масках зірвали український прапор з культурного центру України в Москві і спалили його.