ua en ru

Україну можуть оштрафувати на 5 млрд дол. за спробу зміни керівництва "Укрнафти", - Яценюк

Україну можуть оштрафувати на 5 млрд дол. за спробу зміни керівництва "Укрнафти", - Яценюк Фото: Арсеній Яценюк

Таку умову, за словами Яценюка, було прийнято під час прем'єрства Тимошенко

Держава буде оштрафована в суді на 5 млрд дол. за спробу зміни керівництва компанії "Укрнафта". Про це повідомив прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк сьогодні під час години запитань до уряду у Верховній Раді, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ось з якою проблемою зіткнулися уряд, я хотів би порадитися. З'ясовується, що ми не можемо змінити керівництво компанії "Укрнафта". Знаєте, чому? Тому що в 2009 році за дорученням тодішнього прем'єр-міністра Юлії Тимошенко було підписано угоду між акціонерною компанією "Укрнафта" і державою, згідно з яким, якщо уряд буде міняти керівництво компанії "Укрнафта", воно буде відповідати в лондонському суді за позовом приблизно на 5 млрд дол., так як угода передбачає, що зміна керівництва компанії неможливо з боку держави. А якщо держава використовує своє право щодо зміни керівництва, то ми йдемо в Лондон і несемо відповідальність за порушення цих угод, а там штаф за це до 5 млрд дол.", - заявив Яценюк.

Зазначимо, раніше міноритарний акціонер ПАТ "Укрнафта" Ігор Коломойський заявив, що готує позов до Кабінету міністрів України на суму 5 млрд дол.

Нагадаємо, наглядова рада "Укрнафти" вирішив провести збори акціонерів 22 липня.