ua en ru

Держава має активніше брати участь у будівництві житла в Україні,- І. Салій

Держава має активніше брати участь у будівництві житла в Україні, а не купувати готові квартири. Таку думку на засіданні круглого столу з реалізації інфраструктурних проектів у рамках національного проекту "Нова якість життя" висловив голова Комітету підприємців - виробників будівельних матеріалів та виробів при Торгово-промисловій палаті, колишній голова КМДА Іван Салій, передає кореспондент РБК-Україна.

"Весь час ми говоримо про доступне житло, яке ніхто не може ні побудувати, ні купити, а в обсязі будівництва житло складає 15-16% у кращі часи. З них 1% держава фінансувала - соціальне житло, а все решта - це те, що народ будує",- наголосив І.Салій,- "Ні держава, ні жодне міністерство не мають купувати готові квартири. Влада повинна будувати житло".

Крім того, він висловив обурення діями київських міської та обласної влади, які, за словами І.Салія, "нічого не будують": "Що 10 років тому збудували - незаконно, без дозволів, вони сьогодні за статистикою провели й хочуть обдурити прем'єра і Президента, що в Київській області і в Києві будується житло".

Він також зазначив, що Національний банк на сьогоднішній день "забув про будівельну сферу" і за цих умов Мінрегіонбуд "нічого не може вдіяти".